Пређи на садржај

Пронађени делови не припадају авиону Ер Франса

Извор: ВикиновостиПогледајте:
Викиновости
Викиновости
Путања по којој је требао да путује лет АФ 447.

5. јун 2009.
Париз / Рио де Жанеиро / Француска / Бразил (РТС / Б92 / Си-Ен-Ен / Би-Би-Си)

Након детаљније истраге бразилског ратног ваздухопловства, утврђено је да делови, које је јуче пронашла морнарица Бразила, не припадају путничком авиону Ер Франса. Још нема трага о летелици која је у понедељак нестала над Атлантиком превозећи, том приликом 228 путника на релацији Рио де Жанеиро - Париз.

Непун дан након што су припадници бразилске морнарице потврдили вест о проналаску делове ербаса 330, званичник бразилског ратног ваздухопловства саопштио је да остаци које су бразилске екипе пронашле на површини Атлантског океана не припадају путничком авиону Ер Франса.

У току јучерашњег дана из мора је извучено дрвено лежиште за робни терет. Детаљнијим прегледима утврђено је да ербасова летелица А330 не поседује такав део.

Руководство Ер Франса је обавестило рођаке и пријатеље путника несталог авиона да више нема наде за преживелима и објавило је да су сви путници укључујући и чланове посаде највероватније настрадали.

Директор компаније Пјер Анри Гуржон је изјавио да се авион распао или у ваздуху или када је ударио о површину воде, док је представник једне групе за подршку у пружању помоћи жртвама несреће рекао да је сасвим сигурно да слетање није изведено. Тиме је остављена и могућност терористичког напада.

Како преноси РТС, до сада је утврђено да је гориво пронађено у мору, вероватно из несталог авиона, будући да се такво гориво не користи у бродовима, али да је велика нафтна мрља која је забележена на фотографијама у овој области највероватније из неког брода.

Да потсетимо да је Ер Франсов авион Ербас А 330, на лети АФ 447, нестао у ноћи између недеље и понедељка (31. мај - 1. јун) над Атлантиком, превозећи 228 путника из Рио де Жанеира ка Паризу.

Извор[уреди]