Главна страна

Из слободних - ВикиВести

ВИКИВЕСТИ
Слободне вести које и
Ви можете да уређујете!
Најновије вестиПолитикаЕкономија и бизнисНаука и технологијаКултураЗанимљивостиСпортВреме
ФорумРедакцијаКонтактBlank.png
САД:Ванредно стање у Балтимору
САД:Ванредно стање у Балтимору
Фото:Acroterion
Власти у Балтимору прогласиле су ванредно стање после сукоба полиције и демонстраната због смрти 25-годишњег Афроамериканаца, јавио је ББЦ.


Blank.png
Преко 5.000 мртвих у земљотресу у Непалу
Преко 5.000 мртвих у земљотресу у Непалу
Фото: Krish Dulal
У непалском земљотресу погинуло је 5.057 људи према новом билансу који је у уторак објавило Министарство унутрашњих послова.
Blank.png
Вођа Исламске Државе тешко рањен
Вођа Исламске Државе тешко рањен
Фото:U.S Armed Forces
Вођа Исламске Државе Абу Бакр ел Багдади тешко је рањен у ваздушном нападу на западу Ирака, због чега не руководи том организацијом на свакодневној бази, изјавио је један извор за британски лист Гардијан.

Blank.png
Спашено 300 девојчица и жена у Нигерији
Спашено 300 девојчица и жена у Нигерији
Фото: Idriss Fall
Нигеријска војска у среду је саопштила да је у току евакуација готово 300 девојчица и жена, ослобођених из заточеништва екстремистичке организације Боко харам током офанзива на шуму Самбиса на североистоку Нигерије.
Blank.png
Новак шампион Монте Карла
Новак шампион Монте Карла
Фото: Tatiana
Српски тенисер Новак Ђоковић освојио је у недељу турнир Мастерс серије у Монте Карлу, пошто је у финалу победио Чеха Томаша Бердиха са 2: 1, у сетовима 7: 5, 4: 6, 6: 3.top-left

На данашњи дан - 6. мај
На данашњи дан - 6. мај
Фото - Laslovarga
У манастиру Милешева сахрањене су мошти Саве Немањића (Светог Саве), првог српског архиепископа, који је умро 27. јануара 1235. у Великом Трнову (Бугарска). Турци су 1594. извадили мошти и спалили их на Врачару у Београду. 1527 - Војска бурбонског војводе Карла опустошила је и опљачкала Рим и побила око 4.000 његових становника.

Вести на осталим језицима

Најновије вести Викивести RSS Feed Викивести на Твитеру Викивести на Фејсбуку Освежи страну ±


Напишите чланак за Викивести
Пре почетка писања чланка молимо вас погледајте упуство за писање. Такође проверите у изменама да би сте видели да ли је ваша вест већ објављена.


Имате вест, али не и времена да је у целости напишете? Обавестите нас о чему би сте волели да вас извештавамо. Учините то на нашој страници.