Главна страна

Из слободних - ВикиВести

ВИКИВЕСТИ
Слободне вести које и
Ви можете да уређујете!
Најновије вестиПолитикаЕкономија и бизнисНаука и технологијаКултураЗанимљивостиСпортВреме
ФорумРедакцијаКонтактBlank.png
Николић у Хавани уручио орден Фиделу Кастру
Николић у Хавани уручио орден Фиделу Кастру
Фото:Laslovarga
Председник Србије Томислав Николић на крају посете Куби уручио је лидеру кубанске револуције Фиделу Кастру Орден Републике Србије на ленти, којим га је одликовао „за истакнуте заслуге у развијању и учвршћивању пријатељских односа и сарадње између Србије и Кубе“.


Blank.png
Пси припитомљени пре 27.000 година
Пси припитомљени пре 27.000 година
Фото: Laslovarga
Припитомљавање паса почело је много раније него што се до сада веровало, још пре око 27.000 година, указују резултати генетичке анализе фрагмента чељусти сибирског пса вука коју су спровели шведски научници.
Blank.png
WikiLive 2015
WikiLive 2015
Фото:Mickey Mystique
У Београду је 25. и 26. априла одржана прва локална конференција Википедијанаца у малој сали Студентског културног центра коју је организовала Викимедија Србије. Конференција је окупила више од 40 учесника који су током ова два дана имали прилике да се упознају, чују разне теме из вики света као и да сазнају нешто више о пројектима Викимедије Србије.

Blank.png
Спашено 300 девојчица и жена у Нигерији
Спашено 300 девојчица и жена у Нигерији
Фото: Idriss Fall
Нигеријска војска у среду је саопштила да је у току евакуација готово 300 девојчица и жена, ослобођених из заточеништва екстремистичке организације Боко харам током офанзива на шуму Самбиса на североистоку Нигерије.
Blank.png
Новак шампион Рима
Новак шампион Рима
Фото: Laslovarga
Тенисер Србије Новак Ђоковић одбранио је данас титулу на Мастерсу у Риму, пошто је у финалу победио другог тенисера света, Швајцарца Роџера Федерера са 2:0 у сетовима (6:4, 6:3).top-left

На данашњи дан - 7. мај
На данашњи дан - 7. мај
Фото - Defense.gov News Photos
1663 - У Лондону је отворено прво позориште под покровитељством краља Чарлса II (Charles). 1682 - Умро је руски цар Фјодор III Алексејевич Романов, а на престо је дошао Петар I (Петар Велики).

Вести на осталим језицима

Најновије вести Викивести RSS Feed Викивести на Твитеру Викивести на Фејсбуку Освежи страну ±


Напишите чланак за Викивести
Пре почетка писања чланка молимо вас погледајте упуство за писање. Такође проверите у изменама да би сте видели да ли је ваша вест већ објављена.


Имате вест, али не и времена да је у целости напишете? Обавестите нас о чему би сте волели да вас извештавамо. Учините то на нашој страници.