Пређи на садржај

Откривена тела око олупине авиона

Извор: Викиновости


Путања по којој је требао да путује лет АФ 447.

4. април 2011.

Париз / Француска, (Beta-AP) - Подводни роботи су на дну Атлантика пронашли људска тела, моторе и „већи део“ олупине Ер Франсовог путничког авиона који се 2009. године срушио у океан, али још нису открили где су „црне кутије“, рекли су у понедељак француски званичници.

Породице жртава су опрезно поздравиле изненадно саопштење да су истраживачке екипе уочиле остатке авиона, након готово две године безуспешних напора да се установи шта је довело до катастрофе.

Истражитељи кажу да узрок рушења авиона вероватно неће моћи да се утврди уколико не буду пронађене „црне кутије“, које снимају све шта се дешава у пилотској кабини.

Авион „Ер Франса“ са 228 путника и чланова посаде, који је 1. јуна 2009. године летео из Рио де Жанеира за Париз, улетео је на великим висинама у снажну олују са грмљавином, и потом се срушио у Атлантски океан. Није било преживелих.

Током потраге на мору коју је водио Океанографски инсититут WHOI из Масачусетса у САД, екипа истраживачког брода „Алуша“ нашла је делове авиона, саопштио је у Паризу Биро за истраживање и анализу.

Извор[уреди]