Održana vežba „Ušće 2011“

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


13. фебруар 2011.

Beograd/Srbija, (Beta) - Oko 1.000 pripadnika raznih vodova Vojske Srbije (VS) u nedelju je na Ušću u Beogradu izvelo vojnu vežbu povodom, 15. februara, Dana državnosti i Dana Vojske Srbije.

Na vežbi "Ušće 2011" su učestvovali pripadnici Specijalne brigade, Rečne flotile, Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Vojne policije i jedinica ABHO (atomsko-biološko-hemijska odbrana).

Javnosti su prvi put prikazane tri jedinice za učešće u multinacionalnim mirovnim operacijama UN: motorizovana pešadijska četa, vod Vojne policije i vod ABHO, čija je priprema počela februara 2010. godine.

Na vežbi su bili profesionalni pripadnici VS, koji su prikazali sposobnost reagovanja u slučaju napada na konvoj UN. U okviru te akcije bili su angažovani helikoteri Gazela i avioni MIG-29.

Pripadnici specijalnih jedinica vojske pokazali su boraličke veštine i obučenost u rukovanju hladnim oružjem.

Na vežbi su padobranci VS prikazali svoju sposobnost iskakanje.

Nakon vojne vežbe građani su na Ušću mogli da vide defile vojne policije i defile vojnih zastava i repliku pukovskih zastava, kao i da razgledaju naoružanje pešadije, oklopnih jedinica i artiljerije, kao i nalet avijacije.

U letačkom delu programu učestvovali su avioni MIG-29, Galebi G-4 i Lasta, kao i helikopteri Gazela, Gama i MI 8.

Foto reportaža[уреди]

  • Sve fotografije je napravio administrator i saradnik Vikivesti Михајло

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg