Пређи на садржај

Путин допутовао у Београд

Извор: Викиновости


Владимир Путин
Слика: The Presidential Press and Information Office.

16. октобар 2014.
Београд/ Србија (Бета) - Председник Русије Владимир Путин допутовао је у четвртак у посету Београду током које ће разговарати са највишим званичницима Србије и присуствовати војној паради поводом 70 година од ослобађања Београда у Другом светском рату.

Руски председнички авион „иљушин 96“ слетео је на аеродром „Никола Тесла“ око 12:15.

Путина су на аеродрому дочекали председник Србије Томислав Николић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и други званичници.

Путин је прво, заједно с председником Србије, положио венац на гробљу ослободиоцима Београда, а потом отишао у Палату Србија где му је организован свечани дочек.

Председник Русије потом ће имати одвојене разговоре с председником и премијером Србије, Томиславом Николићем и Александром Вучићем. Предвиђено је и потписивање више споразума. После разговора, премијер Србије и руски председник обратиће се медијима.

Владимир Путин биће почасни гост на војној паради „Корак победника“ која се организује поводом 70 година од ослобођању Београда чиме завршава посету Србији.

Током Путинове посете Београду биће потписан пакет од девет докумената у области војно-техничке сарадње, енергетике ижелезнице.

Према најавама Кремља, на дневном реду ће бити међународни проблеми, питања трговинско-економске и друге сарадње са Србијом. Биће, такође, размотрена питања која се тичу регионалних односа и процеса придруживања Србије ЕУ.

Извор[уреди]