Пређи на садржај

ВМА обележила 171. годишњицу рада

Извор: Викиновости
Грб ВМА
Слика: Military of FR Yugoslavia.

2. март 2015.
Београд/ Србија (Beta) - Војномедицинска академија у Београду у понедељак је обележила 171. годишњицу рада, а тим поводом на свечаности у Дому војске Србије додељена су и признања најбољим запосленима.

Свечаности су присуствовали председник Србије Томислав Николић, министар одбране Братислав Гашић, министар здравља Златибор Лончар и начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић.

Честитајући празник запосленима у ВМА, министар Гашић је истакао да је та кућа, која је створена марљивим радом, великим знањем али и одрицањем људи који су јој посветили живот, одувек била понос војног санитета, па због тога и не треба да чуди што је стекла велики углед, како у земљи, тако и у свету.

„Рационалним приступом и добрим, домаћинским руковођењем, успели смо да очувамо све сегменте рада ВМА. Како здравствени, који је најважнији, тако и научно-истраживачки и образовни сегмент. Бриге о здрављу наших припадника, али и грађана, радите још једну важну ствар - испуњавате основни задатак ваше струке“, нагласио је Гашић.

Извор[уреди]