Пређи на садржај

Бугарску ће на Евровизији представљати контратенор

Извор: Викиновости11. мај 2009.


Москва / [[w
{{{место2}}}|{{{место2}}}]] - Бугарски кандидат на Евровизији Красимир Аврамов или "човек-глас" како га зову многи у његовој земљи, биће један од 18 такмичара у првом полуфиналу следеће недеље.

Красимир Аврамов, за кога многи сматрају да звучи као Џими Сомервил, представљаће Бугарску на такмичењу Песма Евровизије 2009. у Москви.

Назван "човек-глас" у својој земљи, 40-годишњи контратенор извешће песму "Илусион" у првом полуфиналу које се одржава у уторак (12. маја) у Москви. Аврамов се нада да ће поново наступити 16. маја као један од 25 такмичара који су се квалификовали за финале. Као и сви други учесници тог паневропског такмичења, он сања да освоји 54. Песму Евровизије.

Бугарска је најбољи резултат остварила 2007, када су Елица Тодорова и Стојан Јанкулов завршили на петом месту са својом песмом "Вода", заснованом на фолк стилу. Евровизијска историја те земље је прилично кратка, јер датира од 2005. године.

Аврамов ће поделити бину са пратећим вокалима Петјом Бујуклијевом, Ани Лозановом и Албеном Весковим, као и са два америчка играча на штулама. "Иллусион" је комбинација елемената опере, поп и фолк музике и укључује неке теже делове са високим тоновима.

Песма говори о сновима, рекао је Аврамов недавно у интервјуу Esctoday.com, независној интернет страни о Евровизији.

"Људи увек сањају о стварима које не могу да пронађу у стварном животу", рекао је он у интервјуу.

Аврамовљев црвени огртач, разнобојна гардероба пратећих вокала, машина за прављење ветра и гигантски пламенови на екранима у позадини појачавају драмски ефекат наступа.

Рођен у југоисточном граду Сливену, Аврамов је завршио Националну академију за позоришну и филмску уметност у Софији. Његов дебитантски албум "Тихи гласови" био је на врху топ листа поп музике у Бугарској 1997. године.

Годину дана касније преселио се у Лос Анђелес, у Калифорнији. На додели Музичких награда у ЛА 2005, он је освојио награду "Супер-звезда године" за свој албум из 2005, чији је назив "Попера" термин који је он изабрао за свој спој класичне и поп музике.

Тај бугарски певач и писац песама победио је на националном такмичењу за песму Евровизије 21. фебруара, када је преко 55 одсто оних који су гласали текстуалним порукама за 12 учесника у финалу подржало њега и "Иллусион". Аврамовљева победа наљутила је присталице његове главне ривалке Поли Генове која је имала мање од 12 одсто гласова. Подржани од стране неких музичара и композитора, они су тврдили да је Аврамов фалширао и позвали на његово повлачење. [[Категорија:{{{место2}}}]]