Podrška evrointegracijama Srbije iz Danske

Извор: Викиновости


17. januar 2013.
Kopenhagen/ Danska (Beta) Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić u četvrtak je, posle razgovora s visokim zvaničnicima u Kopenhagenu, izrazila uverenje da će Danska podržati napredovanje evro-integracije Srbije, saopštila je vlada u Beogradu.

„Možemo da kažemo da će Danska dati punu podršku za sledeći korak u evropskim integracijama i da će se založiti za to da Srbija što pre dobije datum za otpočinjanje pregovora“, rekla je Grubješić.

Ona je rekla da imala „jako dobre razgovore“ i u vladi i u parlamentu u Kopenhagenu, posebno s ministrom za Evropu Nikolajem Vamenom.

„Od svih njih sam dobila uveravanje da se Danska zalaže za politiku proširenja, da nije za to da se posle prijema Hrvatske napravi pauza i da u tom smislu Srbija i ovde, u ovoj evropskoj prestonici, ima punu podršku za politiku evropskih integracija“, rekla je Grubješić.

Potpredsednica Vlade za evropske integracije prethodno je bila u Londonu, a iz Kopenhagena ide za Dablin, gde se održava prvi ovogodišnji sastanak ministara evropskih poslova zemalja EU.

Izvor[уреди]