Пређи на садржај

Српски одбојкаши се вратили с медаљама

Извор: Викиновости

30. септембар 2013.
Данска/ Пољска (Beta) - Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је у понедељак да се преломни тренутак на првенству Европе догодио на мечу са Холандијом и да је младост и енергија одвела екипу до бронзане медаље.

„Преломни тренутак је био у мечу са Холандијом. Ту смо преломили и са амбицијом и самопоуздањем. После пораза од Словеније и два изгубљена сета против Холандије питао сам се шта смо радили до сада, јер се није препознавала ни игра, ни људи који је играју“, рекао је Колаковић на конференцији за медије на београдском аеродрому.

Репрезентација Србије је на Европском првенству у Данској и Пољској освојила бронзану медаљу, победом над Бугарском са 3:0 у сетовима у утакмици за треће место.

Он је оценио да је ЕП било врхунски догађај јер је „одбојка је пробила лимите великих дворана и преселила се на стадион. Били смо скептични у почетку, али је на крају то био врхунски догађај и било је феноменално бити део тога“, рекао је Колаковић .

Најбољи блокер ЕП Срећко Лисинац рекао је да прелеп осећај донети медаљу и видети колико људи подржава репрезентацију. „Ми смо у себи гајили наду да ћемо се вратити са медаљом, иако то нисмо јавно говорили. Захвалио бих стручном штабу за велики рад - то је један од разлога што смо донели медаљу“, рекао је Лисинац.

Најбољи поентер првенства Александар Атанасијевић казао је да му је драго што репрезентација наставља континуитет освајања одличја на великим првенствима.

Извор[уреди]