Najbolji spotovi u poslednje tri decenije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. август 2011.
Лос Анђелес-  (Beta) - Majkl Džekson, Britni Spirs i Lejdi Gaga pobedili su u Bilbordovoj anketi za izbor najboljih muzičkih spotova u poslednjih 30 godina.

Author: Michaeljacksonphoto_drewcohen.JPG: Drew H. Cohen

Čitaoci muzičkog časopisa glasali su za najbolje pop spotove iz 1980-ih, 1990-ih i prve decenije 21. veka, u anketi sprovedenoj povodom 30 godina postojanja Em-Ti-Vija. Majkl Džekson pobedio je u glasanju za prvu deceniju, zahvaljujući spotu za pesmu "Thriller". Na drugom mestu je Madona i "Like A Prayer", a na trećem Sindi Loper i "Girls Just Want To Have Fun".

Prema oceni čitalaca Bilborda, najbolji spot tokom 1990-ih godina snimila je Britni Spirs, za numeru "Baby One More Time". Slede Majkl i Dženet Džekson, sa spotom za pesmu "Scream", i Madona i video spot za njen hit "Vogue". Lejdi Gaga dobila je najviše glasova za prvu deceniju 21. veka, za spot za pesmu "Bad Romance" koji je 2010. proglašen za najbolji muzički spot na dodeli Em-Ti-Vi video nagrada. Na drugom mestu je Britni Spirs i "Toxic", a na trećem grupe "Panik! Et D Disko" i spot za numeru "I Write Sins Not Tragedies".

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg