Ко је овде идиот?

Извор: Викиновости
Ko je...
Слика: Plenz.

16. јануар 2016.


Серија наступа познатих српских глумаца у позоришним представама по Канади се наставља и у овој години. Првенац у 2016 години је представа „Ко је овде идиот“ са познатим глумцима Миланом Калинићем и Срђаном Ивановићем.

Ова комедија апсурда је једночинка коју је написала славна руска авангардна песникиња и преводилац Муза Константиновна Павлова. Сигурно сте се и ви некад ово питали због ситуација у којим сте се нашли у свакодневном животу.

Радња комедије „Ко је овде идиот“ се одиграва у Русији почетком 20. века и почиње када будући младожења, после бурне момачке вечери одлази код „уврнутог“ доктора по потврду да није идиот како би могао да се ожени. Ова потврда је иначе у то доба руског друштва била потребна да би могли засновати брачни однос.

Викицитати „На хумористичан начин у овом комаду је приказан сегмент из свакодневице, дискретно прожет осликавањем добро знаних ликова из политичког живота. Истовремено, ова представа комуницира са публиком која постаје њен актер. Због те интеракције појединци ову комедију посебно памте по свом малом учешћу у њој, а генерално се памти по великом смеху и важном питању у сопственој глави - ко је овде идиот?“
(преузето са Драган Георгијевски-Студио 011)

Представу су режирали и адаптирали а уједно и глуме Милан Калинић и Срђан Ивановић

„Ко је овде идиот“ у Канади ће прво установити у Киченеру 11 фебруара, па после у Виндзору и онда редом у Торонту, Отави, Калгарију, Едмунтону и на крају у Ванкуверу. Значи Канадо држи се! После ове турнеје ћемо знати на чему смо.

Спољашње везе[уреди]

Извор[уреди]

Викиновости
Викиновости
Овај чланак садржи новинарство из прве руке написано од стране уредника Викиновости. Погледај страницу за разговор за више детаља.
Новинар Викиновости Лале