Пређи на садржај

Добра стара времена

Извор: Викиновости
Тања Бошковић
Слика: Сара Ферро Змајић.

7. новембар 2015.


Канадска турнеја Тање Бошковић и Радета Марјановића са представом „Добра стара времена“ почиње у Отави 27. новембра па се наставља у Торонту и у току наредних дана преко представа у Киченеру, Ванкуверу, Едмунтону и Калгарију траје све до 6. децембра где ће ови глумци проћи низом канадских и градова да подаре мало ведрине и домаће уметности.

Кабаре „Добра стара времена“ изведен је први пут 2003. године и са њим је отворена нова кабаретска сцена Позоришта на Теразијама у Београду. За ових 13 година, одигран је са великим успехом више од 300 пута широм бивше Југославије, као и у дијаспори. Публика ју је увек награђивала својим топлим аплаузима, заједничком песмом и званичним наградама на фестивалима (Земун, Смедерево, Добој ...).

Представа је настала на текстовима наших великих писаца Моме Капора, Матије Бећковића, Душка Радовића, Либера Марконија, Бранка Ћопића, Јована Дучића, Бране Петровића, Зуке Џумхура .. ... На духовит и ироничан начин она говори о детињству, љубави, пријатељству и времену о коме данас често говоримо са носталгијом. Кроз речи ових дивних писаца, оживљено је оно што све дубље у себи потискујемо, а то су емоције. Њих мири музика, рокерско срце и тамбурашка душа, која се лако препозна и којој се сви спонтано придруже гласно певајући. А како и не би, када су ове приче пропраћене хитовима 70-их, 80-их и 90-их година а које и данас радо певамо кадгод и гдегод се окупимо.

Овај кабаре је логично заокружење уметничког рада глумца Радета Марјановића, који се 30 година бавио и музиком. Његова партнерка у увом кабареу је истинска дива српског глумишта Тања Бошковић, која својим својом заносном појавом, и стасом и гласом, буди сећања на добра времена ...


Спољашње везе[уреди]

Извор[уреди]

Викиновости
Викиновости
Овај чланак садржи новинарство из прве руке написано од стране уредника Викиновости. Погледај страницу за разговор за више детаља.
Новинар Викиновости Лале