Пређи на садржај

Južni tok za nova radna mesta i balkansku saradnju

Извор: Викиновости

29. april 2014.
Варна/ Bugarska (PRobjave) - Projekat izgradnje gasovoda Južni tok doneće Srbiji nova radna mesta, novu energetsku strategiju i pomoći ekonomskom razvoju zemlje, istakao je u sredu u Varni predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Željko Sertić.

Govoreći na skupu „Projekat Južni tok - Šta dobijaju Bugarska i Evropa“, on je ukazao na koristi koje će od projekta Južni tok imati lokalne samouprave, ne samo u rastu zaposlenosti već i logističkog pokrivanja projekta.

Sertić je predstavio radni nacrt Balkanske energetskle incijative koju su osnovale privredne komore Srbije, Bugarske i Mađarske, istakavši važnost objedinjenog sistema koji će biti koordinisan sa svim međunarodnim faktorima.

„Balkanska energetska inicijativa ima zadatak da napravi bolji most, odnosno da pomogne u rešavanju problema između Južnog toka i EU“, kazao je predsednik PKS na skupu održanom u crnomorskom letovalištu Varna.

On je dodao da će se nastaviti razgovori sa EU o gasovodu Južni tok i istakao da je interes Srbije da budu realizovani projekti koji su važni za ekonomiju zemlje.

Извор[уреди]