Пређи на садржај

У Канади се крије 30 осумњичених

Извор: Викиновости


Остале вести из Канаде

...више вести овде

Позиција Канаде

Мапа показује позицију Канаде на мапи света

21. јул 2011.
Монтреал/ Канада (Beta-AFP) - Канадска влада објавила је у четвртак списак од 30 људи осумњичених за ратне злочине и злочине против човечности који се крију на територији Канаде, и позвала становништво да помогне у потрази за њима.

Тридесет осумњичених су из Авганистана. Алжира, Централне Америке, Анголе, Гане, Хаитија, Ирака, Нигерије, Пакистана, Демократске Републике Конго, Сомалије, Шри Ланке и бивше Југославије. Њихове фотографије са именом и датумом рођења објављене су преко интернета (погранична служба). Није наведено за шта су оптужени.

„Откривањем имена људи који бораве илегално у Канади и који су саучесници у ратним злочинима и злочинима против човечности надамо се да ћемо добити нове информације које ће помоћи нашим агентима да нађу те особе и да их протерају из Канаде“, наводи се у саопштењу које је потписао министар за јавну безбедност Вик Тоус.

Канада је 2000. усвојила савезни закон о „универзалној надлежности“ за злочине против човечности на основу кога је један држављанин Руанде осуђен 2009. на доживотни затвор због учествовања у геноциду у његовој земљи 1994. године.

Извор[уреди]