Канада и САД: Арт са Миланом Гутовићем

Извор: Викиновости
Из представе Арт
Слика: Laslovarga.
Бело платно
Слика: Janvdee.

15. септембар 2015.


Канадска & америчка турнеја Милана Лане Гутовића, Небојше Дугалића и Миљана Прљете са представом „Арт“ почиње у Торонту 26. септембра и траје све до 4. октобра где ће ови глумци проћи низом канадских и америчких градова да подаре мало ведрине и домаће уметности.

Комад АРТ први пут је изведен 1994. године у Паризу и одмах награђен Молијеровом наградом, а од тад је преведен и игран на више од тридесет језика широм света. Касније продукције добиле су Оливје и Позоришну награду Ивнинг стандарда, као и Тонија за најбољу драму (1998). У Србији, ова представа је била на репертоару Атељеа 212 а данас се изводи у Београдском драмском позоришту.

У овој комедији карактера постављају се кључна питања о пријатељству - Да ли си ми пријатељ? Да ли си ми добар пријатељ? Да ли си рекао оно што од тебе очекујем?

Арт је комедија о три мушкарца чије се пријатељство доведе у сумњу када је један од њих за велику суму новца купи обично бело платно и у њему препозна ремек дело ликовне уметности.

Ово је својеврсна рашомонијада о растурању другарства кроз типичне ситуације које дугогодишње пријатеље могу да снађу. То је прича о мушком пријатељству, које ће и жене разумети и све ће насмејати до суза, али и натерати на размишљање ...

Улоге: Милан Лане Гутовић (Иван), Небојша Дугалић (Марко), Миљан Прљета (Серж), писац: Јасмина Реза, режија: Миљан Прљета, сценограф: Иван Јовановић и костимограф: Селена Томашевић.


Спољашње везе[уреди]

Извор[уреди]

Викиновости
Викиновости
Овај чланак садржи новинарство из прве руке написано од стране уредника Викиновости. Погледај страницу за разговор за више детаља.
Новинар Викиновости Лале