Otvoreno Evropsko prvenstvo u karateu za katede i juniore

Извор: Викиновости


Најновије вести из света каратеа

11. фебруар 2011.

Novi Sad / Srbija, (Beta) - Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore na kojem učestvuju takmičari iz 46 zemalja, otvoreno je u petak u novosadskom Sportskom i poslovnom centru Vojvodina.

Ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić-Marković rekla je na otvaranju šampionata da je karate sport zastupljen u skoro svakom manjem i većem mestu u Srbiji.

„Karate se trenira sa velikom ljubavlju, entuzijazmom i uvažavanjem protivnika i to su vrednosti za koje treba da se zalažu svi u Srbiji“, rekla je ministarka sporta.

Predsednik Svetske i Evropske karate federacije Antonio Espinos rekao je da je ovo prvo veliko takmičenje za mnoge mlade karatiste i izrazio očekivanje da će mnogi od njih pokazati sve stečeno znanje o karateu.

Predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper uručio je Snežani Samardžić Marković, Antoniju Espinosu i generalnom sekretaru Svetske i Evropske karate federacije Jorgosu Jerolomposu zlatni pojas, najveće priznanje u karate sportu koje se u Srbiji dodeljuje 40 godina.

Sva takmičenja održaće se u velikoj dvorani SPENS-a, a Evropsko prvenstvo trajaće do nedelje, 13. februara.

Извор[уреди]