Noć muzeja po sedmi put u Beogradu

Извор: Викиновости

14. мај 2010.

Beograd / Srbija Ovogodišnja, sedma po redu, manifestacija "Noć muzeja" održaće se 15. maja u više od 40 gradova Srbije. Sa početkom u 18 časova, pa sve do dva sata posle ponoći, posetioci u Beogradu će moći da uživaju u raznovrsnom programu koji obuhvata 70 muzejskih i galerijskih prostora, rasporedjenih u sedam gradskih zona.

Između ostalog,u raznovrsnoj ponudi naći će se kolekcija lutaka koju možete pogledati u Etnografskom muzeju. Ukoliko želite da se zabavite pogledajte izlužbu karikatura u kompaniji Novosti, dok ćete u Muzeju hemijskog instituta moći da prisustvujete izvođenju, po rečima organizatora, spektakularnih eksperimenata „Između magije i hemije“. Posetioci neće biti samo posmatrači, već i učesnici u degustaciji meda i vina na Beogradskoj tvrđavi, moći ce da se prepuste frizerima koji će zainteresovanima praviti afričke kikice u Muzeju afričke umetnosti, a ljubitelji detektivskih priča učestvovaće u potrazi za blagom i za to dobijati vredne nagrade.

Iz godine u godinu ova manifestacija obara rekorde. Prošle godine ju je posetilo preko pola miliona ljudi, a ove godine je uključeno sedam gradova više.

Karte se mogu kupiti na Bilet servisu po ceni od 300 dinara, kao i na samim lokacijama u toku Noći muzeja. Jedna karta važi za sva mesta u gradu.


Извор[уреди]

Викиновости
Викиновости
Овај чланак садржи новинарство из прве руке написано од стране уредника Викиновости. Погледај страницу за разговор за више детаља.