Dani Vajferta na Beogradskom manifestu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Stara pivara
Слика: Laslovarga.
Ulaz u Vajfertovu kuću
Слика: Laslovarga.
Vajfertova kuća
Слика: Laslovarga.
Vajfertovo pivo
Слика: Laslovarga.
Grobnica
Слика: Laslovarga.

25. maj 2015.
Vojvodina/ Srbija (PRobjave) - U okviru programa „Beogradskog manifesta", u subotu, 23. maja u 12 časova, na štandu PRobjava, predstavljena je nova turistička ruta - „Vajfertova ruta" i prisutni gosti su upoznati sa pet važnih turističkih tačaka, koje na najbolji način ilustruju život i delo Đorđa Vajferta u Pančevu. Za tu priliku promovisane su posebne mape „Vajfertova ruta" koje sadrže sve relevantne informacije o mestima: Vajfertova rodna kuća, Stara pančevačka pivara, Slavina, crkva Svete Ane i porodična grobnica Vajfertovih. Tom prilikom štand PRobjava posetile su Jelena Batinić, članica Gradskog veća zadužena za privredu, privatno preduzetništvo i investicije, kao i Biljana Bobić Subin, menadžerka za korporativne odnose kompanije Heineken Srbija.

Branislav Rovčanin, direktor Turističke organizacije Pančeva istakao je značaj promocije „Vajfertove rute" i upoznavavanja Pančevaca i turista koji dolaze u Pančevo sa zaostavštinom koju je Đorđe Vajfert ostavio mlađim generacijama: „Posebno sam ponosan što će prva organizovana ruta sa turističkim vodičem, 5. juna, povesti učenike pančevačke Gimnazije stopama Đorđa Vajferta".

Ispred pokrovitelja, grada Pančeva, prisutnima se obratila Jelena Batinić, članica Gradskog veća zadužena za privredu, privatno preduzetništvo i investicije: „Grad Pančevo ulaže u očuvanje tradicije, ali podržava i nove, inventivne projekte i ideje. „Dani Vajferta" je upravo takva manifestacija, koja ja najbolji način promoviše Pančevo kao kulturni, turistički i privredni potencijal. Na nama je da to pozdravimo i podržimo."

„Izuzetno nam je zadovoljstvo i velika čast da podržimo manifestaciju koja slavi ime čuveng Đorđa Vajferta. Kompanija Heineken Srbija, ove godine sa ponosom je predstavila Vajfert pivo. Vajfert pivo ponosno promoviše vrednosti kojima se Đorđe Vajfert vodio čitavog života - strast i posvećenost vrhunskom kvalitetu. To je ono što ga čini posebnim, i upravo zog toga je Vajfert pivo sa karakterom, napravljeno od pravih izbora. Uživajte odgovorno u Danima Vajferta, uz Vajfert pivo!", rekla je Biljana Bobić Subin, menadžerka za korporativne odnose kompanije Heineken Srbija.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg