Пређи на садржај

Počinje manifestacija "Dani Vajferta"

Извор: Викиновости
Narodna bašta
Слика: Laslovarga.

11. jun 2015.
Војводина/ Србија (PRobjave) - U petak, 12. juna u Pančevu, počinje centralni program manifestacije „Dani Vajferta", koja se ove godine prvi put održava u Pančevu, u organizaciji Turističke organizacije Pančeva, uz pokroviteljstvo grada Pančeva i podršku „Vajfert piva" kompanije HEINEKEN Srbija.

Program manifestacije odvija se kroz prateće sadržaje i događaje planirane za centralne dane manifestacije (12. i 13. jun) i podeljen je u nekoliko segmenata, od kojih izdvajamo: turistički (ekskurzije srednjoškolaca i promocija nove turističke rute), kulturno-umetnički (koncerti, izložbe, projekcije filmova, predavanja, promocije) i segment posvećen privrednicima (stručni skupovi, sajam piva i starih zanata). Namera organizatora, Turističke organizacije Pančeva, jeste da se kroz promociju lika i dela uglednog Pančevca Đorđa Vajferta istaknu turistički, kulturno-umetnički i privredni potencijali grada Pančeva.

Centralni program manifestacije počinje u petak, 12. juna, edukativnim radionicama za decu u Narodnoj bašti. U toku istog prepodneva, u Regionalnoj privrednoj komori Pančevo biće održan privredni skup na temu „Stanje i perspektiva razvoja mini-pivarstva u Srbiji", a od 14 časova, u ulici Nikole Tesle, počinje sajam piva i starih zanata, u okviru koga će posetioci moći da uživaju u Vajfert pivu kompanije HEINEKEN Srbija, kao i u ukusima piva domaćih kraft/zanatskih pivara (The Black Turtle (Beograd), Georg W (Pančevo), Krugher i Brent (Ritiševo), Medved (Valjevo), Vivo pivo (Jagodina).

Iste večeri, od 18 časova, na programu je koncert KUD „Stanko Paunović" NIS RNP sa gostima. Nakon svečanog otvaranja manifestacije, koje je zakazano za 21 čas na Trgu Đorđa Vajferta, publika će uživati uz koncert Old Hat Orchestra i di-džej veče pod nazivom Vintage GistroPop.

Drugog dana centralnog programa, pored sajma piva i starih zanata (koji počinje u 14 časova), biće otvorena zanimljiva izložba oldtajmer vozila (Gimnazijski trg, 16 časova), nakon čega će na Trgu Đorđa Vajferta nastupiti pevački i igrački ansambli Doma kulture Banatsko Novo Selo, SKPD „Đetvan" Pančevo, i „Trio Tirmenštajn", u saradnji sa KUD „Stanko Paunović" NIS RNP.

Koncert Belgrade Dixieland Orchestra na programu je u subotu, 13. juna, od 21 čas, nakon čega sledi Retro Swing Party uz mladog di-džeja Master Flow-a.

Извор[уреди]