Blokirano Pančevo

Извор: Викиновости

31. мај 2011.
Панчево-  (Beta) - Poljoprivrednici iz Pančeva i okoline pojačali su u utorak blokade puteva ka Beograda i propuštaju samo vozila hitne pomoći, nezadovoljni pregovorima sa ministrom poljoprivrede Dušanom Petrovićem.

„Nema kompromisa i pošto nismo zadovoljni ponudom ministra, blokade su pojačane i na prilazima graničnim prelazima ka Rumuniji kod Nove Crnje i kod Kikinde, a uskoro će naši članovi blokirati i prelaz Vatin“, izjavio je agenciji Beta potpredsednik Asocijacije poljoprivrednika Zoran Sefkerinac.

„Postoje ljudi koji trpe zbog blokade, i nama je žao zbog toga jer to nije bila našsa želja. Krenuli smo u protestnu vožnju do Vlade Srbije, ali nas je ovde blokirala policija i Žandarmerija kako Beograd ne bi video šta se dešava. Izvinjavam se građanima i molim ih da nas razumeju jer sutra mogu biti gladni“, kazao je predsednik udruženja poljoprivrednika Pančevac Miodrag Radanov.

On je naveo da im je ministar Petrović saopštio da para u kasi za poljoprivredu nema jer je dobar deo ovogodišnjeg agrarnog budžeta potrošen na isplatu prošlogodišnjih dugova poljoprivredi.

„Mislim da je sastankom u ministarstvu Petrović pokušao da minira protest, jer je pozvao udruženja koja ne učestvuju u njemu. Umesto o rešenju problema zbog koga smo na drumovima, povela se rasprava o strategiji poljoprivrede što nije tema za ovaj trenutak“, rekao je on.

Извор[уреди]