Пређи на садржај

Шешеља ће прегледати руски лекар?

Извор: Викиновости


12. јануар 2012.
Хаг-  (Beta) - Претресно веће које води процес против Војислава Шешеља затражило је у четвртак информације о Шешељевом здравственом стању и наложило да га, по повратку из болнице у притвор, прегледа руски специјалиста који га је и раније прегледао.

Веће председавајућег Жана-Клода Антонетија затражило је, истовремено, од управе судског притвора извештај о околностим под којим је лидер Српске радикалне странке прошлог петка био пребачен у болницу.

Судије су наложиле и лекару у притвору да им што пре, а најкасније три дана по повратку Шешеља у притвор, достави извештај о његовом здравственом стању.

Претресно веће наложило је и да Шешеља „што је пре могуће“ прегледа руски пнеумолог Сергеј Николајевич Авдејев, који је прошле године са још једним специјалистом већ прегледао лидера радикала, на његов захтев. Шешељ је тада одбио да га прегледа британски кардиолог због његове националности. Доктор Авдејев требало би да о својим налазима претресно веће обавести што пре, а најкасније 30 дана по Шешељевом повратку у притвор, пише у данашњем налогу судија.

Хашки трибунал два пута је саопштио да је Шешељ у „стабилном“ стању и да није животно угрожен, насупрот тврдњама званичника СРС.

Истовремено Српска радикална странка саопштила је да је Војиславу Шешељу уграђен пејсмејкер и затражила да јавност што пре добије информације о његовом здравственом стању.

„Према незваничним информацијама које имамо, у притворској јединици Хашког трибунала Шешељевој супрузи Јадранки саопшено је да је та интервенција завршена“, казао је функционер те странке Немања Шаровић на конференцији за новинаре.


Извор[уреди]