Шешељ запалио заставу Хрватске

Извор: Викивести
Иди на навигацију Иди на претрагу
Хрватска застава
Слика: Benreis.
Dr Vojislav Šešelj (paint).jpg
Најновије вести у вези Војислава Шешеља

1. април 2015.
Београд/ Србија (Beta) - Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ спалио је данас пред Палатом правде у Београду заставу Хрватске.

Шешељ је тај чин назвао одговором хрватским државним функционерима који га, како је навео, већ месец дана нападају као да су „ударени топузом у главу“.

„Упућујем поруку хрватској усташкој држави“, рекао је Шешељ и спалио заставу пред новинарима којима је давао изјаву и неколико стотина присталица који су га том приликом бодрили.

Шешељ је дошао у Палату правде где треба да почне суђење његовом заменику Немањи Шаровићу који је оптужен за ширење верске, расне и националне мржње тако што је 2013. на протесту испред Председништва Србије запалио заставе Косова, САД, ЕУ и НАТО.

Пред новинарима Шешељ је изјавио да је поносан што је спалио заставу Хрватске и да једва чека да се покрене кривични поступак због тог дела.

„Обрадовала ме је вест (да је Тужилаштво покренуло кривични поступак). То је још један знак да је Александар Вучић изгубио главу, да не зна шта ради. Све ће му се то обити у главу“, рекао је Шешељ новинарима у Београду.

На питање зашто је запалио заставу, лидер радикала је казао да је запалио заставу „усташке“ државе која је „окупирала Републику Српску Крајину“ и која је у Другом светском рату извршила геноцид над Србима, а деведесетих година прошлог века протерала око 100.000 Срба са територије „коју је окупирала“.

Шешељ је поновио да се неће вратити добровољно у Хашки трибунал.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg


Википутовања Вики речник Вики књиге Вики цитати Вики изворник Вики врсте Википедија Вики остава Мета Вики
Википутовања Вики речник Викикњиге Викицитати Викиизворник Викиврсте Википедија Викиостава Мета Вики