У Јапану постављена противракетна заштита

Из Викивести
Иди на навигацију Иди на претрагу


Остале вести из Јапана
Позиција Јапана

Мапа показује позицију Јапана

Да би сте прочитали, уредили или написали неку вест из Јапана посетите простор намењен овом вестима
Викивести:Јапан


8. април 2012.

(Токио) -  (Beta-AFP) - Јапанске власти су у центру Токија неколико дана пре лансирања ракете које планира Северна Кореја инсталирале противракетну батерију.

У центру града постављене су ракете земља-ваздух, а слични положаји оформљени су и у околини Токија, како би се заштитила та јапанска престоница са 35 милиона становника.

У Јужно кинеско море послата су три разарача, а у делу Источног кинеског мора три батерије ПАК-3 су инсталиране на архипелагу Окинава.

Први део ракете, која ће бити испаљена из базе Тонгчанг-ри, треба да падне у Жуто море на западу корејског полуострва, а други део ће, пре него што буде надлетео део архипелага Окинава, пасти на исток Филипина.

Јапански премијер Јошихико Нода је јапанској војсци издао наређење да уништи северно-корејску ракету, уколико она буде представљала опасност за јапанску територију.

Пјонгјанг је у марту објавио да ће између 12. и 16 априла, поводом стогодишњице рођења оснивача и некадашњег председника Северне Кореје, Ким Ил Сунга, помоћу ракете у свемир послати сателит намењен цивилној употреби.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg


Википутовања Вики речник Вики књиге Вики цитати Вики изворник Вики врсте Википедија Вики остава Мета Вики
Википутовања Вики речник Викикњиге Викицитати Викиизворник Викиврсте Википедија Викиостава Мета Вики