САД: Ухапшени учесници протеста

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


31. октобар 2011.
(VOA) - Америчке власти ухапсиле су десетине учесника протеста Окупирај Вол стрит у неколико великих градова, јер су прекршили локалне прописе - провевши ноћ у градским парковима и на трговима.

Полиција је јутрос пре сванућа испразнила парк у Ричмонду у Вирџинији, наредивши десетинама учесника протеста да напусте шаторско насеље подигнуто средином овог месеца и ухапсивши неколико активиста који су одбили да се повинују наређењу.

Такође на југу земље, полиција је јуче ујутру ухапсила 38 активиста у Остину у Тексасу, који су без дозволе током ноћи држали тезгу са храном на простору испред Градске скупштине где се протести одржавају.

На северозападу земље, у Портланду у Орегону, власти су јуче ухапсиле десетине активиста који су пре зоре седели у градском парку упркос забрани. Нема вести о насиљу и повредама током акција полиције.

Протести под паролом Окупирај Вол стрит почели су прошлог месеца у Њујорку, као неорганизовани покрет против похлепе корпорација, економске неједнакости и високе незапослености.

Извор[уреди]

Повезане вести[уреди]

Bookmark-new.svg