Различите реакције на протесте у САД

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


29. октобар 2011.
Њујорк-  (Beta-AP) - Градоначелник Њујорка Мајкл Блумберг изјавио је у петак да неколико стотина учесника протеста који спавају у Зукоти парку, незваничном седишту покрета који је почео средином септембра, могу на том месту да остану све док не крше закон.

„Не могу да говорим о другим градовима. Наша одговорност је да шититимо ваша права и вашу безбедност. Мислим да то покушавамо да урадимо. Покушавамо да делујемо одговорно и безбедно“, додао је.

Власти неких америчких градова силом растурају протесте Окупирајте Вол Стрит, док градски званичници у другим местима, какви су Филаделфија, Њујорк, Минеаполис и Портланд, за сада не реагују на демонстрације.

Ипак, и у Њујорку власти су отежале учесницима протеста боравак на улици: ватрогасни инспектори одузели су им десетине канти бензина и шест генератора, опрему за кување и лаптопове, уз образложење да представљају безбедносни ризик.

У размаку од три дана ове седмице, полиција је растурила протесте у Оукленду у Калифорнији, Атланти и, у петак ујутру, у Сан Дијегу и Нешвилу.

Извор[уреди]

Повезане вести[уреди]