У протестима у Њујорку ухапшено 80 људи

Извор: Викиновости


16. октобар 2011.
Њујорк-  (Beta-AFP/AP) - Око 80 демонстраната приведено је у суботу увече у Њујорку, половина њих на Тајмс скверу, када је више хиљада учесника покрета „Окупирајмо Вол стрит“ завршило дан протеста на том тргу, саопштила је полиција тог града.

Демонстранти који су кренули из финансијске четврти у јужном делу Менхетна, где више недеља протестују у једном парку против похлепе банкара и једног процента најбогатијег становништва, помешали су се са туристима, посетиоцима бродвејских представа и полицијом у центру Менхетна.

На „Дан огорчених“ организовани су слични протести широм света.

Када су стигли на Тајмс сквер, демонстранти су одржали скуп од неколико сати пре него што су се разишли. Полиција у опреми за разбијање демонстрација и на коњима покушала је да их потисне са трга на тротоаре, а током дана више од 80 људи је ухапшено, од којих 42 на Тајмс скверу.

Два полицајца су повређена у протестима. Једна жена је повређена када је полиција на коњу одгурнула демонстранте који су покушали да продру на трг. Људи су у паници почели да беже и жена је пала и ударила главу, преноси новинар Франс преса.

„Нас је 99 одсто“, узвикивали су демонстранти. „Сваки дан, сваку ноћ окупирајмо Вол стрит“, „Ми смо народ“, „Продали су нас“ и „Желимо рад“, биле су пароле демонстраната.

Извор[уреди]

Повезане вести[уреди]