Радници Петрохемије траже помоћ Владе

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


6. новембар 2012.
Војводина/ Србија (Beta) - Део радника панчевачке Петрохемије затражио је у понедељак од министра финансија и привреде Млађана Динкића да се позабави судбином тог хемијског предузећа и смени генералног директора Милана Теофиловића.

Тај захтев је упућен са протестног скупа који су организвала два од три репрезентативна фабричка синдиката ХИП Петрохемије - Самостални синдикат и Синдикат инжењера и техничара „Независност“.

Како су истакли организатори, протест којем је присуствовало око 300 радника одржан је због потпуног немара који је Влада Србије показала према судбини ХИП Петрохемије.

„Захтевамо формирање радне групе сачињене од представника министарства, Петрохемије, акционара и експерата, која би требало да припреми предлог целовитог решења за опстанак петрохемијског комплекса“, рекао је председник Самосталног синдиката Миша Фарага.

Он је додао да синдикат од републичке власти тражи и да одмах обезбеди довољне количине струје и гаса за стабилан рад Петрохемије, хитно укине акцизе на Ц4 фракцију како би могла да стартује Фабрика синтетичког каучука у Елемиру и да смени генералног директора Петрохемије.

„Министар Динкић је најавио да ће до лета 2014. отерати у стечај све фирме које нису изашле из реструктурирања, а Петрохемија у 2012. неће радити осам месеци и до краја године ће имати дугове скоро два пута веће од њене имовине. Да ли је то довољан разлог за забринутост?“, рекао је Фарага.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg