Пљачкали па закопавали живе људе

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


12. август 2011.
Будимпешта-  (Beta-AP) - Мађарска полиција ухапсила је два мађарска и једног српског држављана који су осумњичени да неколико људи живе закопали на једном острву на Дунаву у јужном делу Будимпеште, преносе мађарски медији.

Злочинци су пре убиства, жртвама узимали платне картице и приморавали их да им открију ПИН код, како би могли да подигну новац на аутоматима.

Ни полиција ни Национални истражни биро нису потврдили број тела ископаних у четвртак у шуми на острву Чепел. Дописник мађарске новинске агенције МТИ рекао је да је видео четири тела, док су репортери неких других медија навели да се ради о шест тела. Новинар дневника Мађар немзет рекао је за агенцију МТИ да је разговарао са младићем, Мађарем из Румуније, који је успео да се извуче из рупе у којој је жив закопан. Жртва је испричала да га је један Србин, кога је знао, позвао прошле недеље на пиво код једног бескућничког пара у шуми.

Србин и пар су напали жртву чим је стигла, везали је и тражили да им да кредитну картицу и ПИН код. Пошто им је жртва рекла ПИН код, осумњичени су отишли да подигну новац, а њу су закопали са рукама везаним на леђима.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg