Поноћни марш на Беч

Извор: Викивести
Иди на навигацију Иди на претрагу
Избеглица из Сирије
Слика: DFID.
Остале вести из Европске уније
Позиција Европске уније

Мапа показује позицију Европске уније на мапи света

Да би сте прочитали, уредили или написали неку вест из Европске уније посетите простор намењен овом вестима
Викивести:Европска унија

5. септембар 2015.
Мађарска/ Аустрија (Beta) - Између 2.500 и 3.000 избеглица стигло је у последњих неколико сати у Аустрију из Мађарске, саопштила је данас аустријска полиција.

„На граници сам са Мађарском. Прилив људи се наставља“, рекао је Ханс Петер Доскозил, начелник полиције у Бургенланду. Он је рекао да се данас, између 17:00 и 18.00, очекује долазак аутобуса који ће даље превозити избеглице до других места у Аустрији или можда до Немачке.

Аустријски канцелар Вернер Фајман је после јучерашњег разговора са немачком канцеларком Ангелом Меркел саопштио да ће две земље дозволити да мигранти пређу границу због ситуације у Мађарској. Он је такође рекао да очекује од Будимпеште да поштује квоте ЕУ за прихват подносилаца захтева за азил, иако су тај предлог и Мађарска, Чешка, Пољска и Словачка већ одбациле.

Више стотина избеглица у Мађарској кренуло је јуче ка западу пешице пошто су пробиле полицијски кордон у месту Бичке, где су задржани против своје воље.

Избеглице су кренуле пешице ка Аустрији из Будимпеште, а мађарске власти су касно синоћ упутиле аутобусе којима су избеглице затим превезене до аустријско-мађарске границе. Границу су прешли пешице.

За избеглице које не буду желеле да остану у Аустрији, власти у тој земљи ће омогућити да наставе пут ка Немачкој. Железница ће током дана организовати више возова за превоз азиланата.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg


Википутовања Вики речник Вики књиге Вики цитати Вики изворник Вики врсте Википедија Вики остава Мета Вики
Википутовања Вики речник Викикњиге Викицитати Викиизворник Викиврсте Википедија Викиостава Мета Вики