Пољски посланик запалио марихуану у парламенту

Извор: Викиновости


21. јануар 2012.
Варшава/ Пољска (Beta) - Лидер нове пољске антиклерикалне странке Покрет Паликота, Јануш Паликот, успео је у петак да у парламент поред поострених мера обезбеђења унесе марихуану коју је запалио у кадионици.

Паликот је предлажући закон о легализацији лаких дрога запретио да ће запалити џоинт, али је на крају марихуану запалио у кадионици.

Покрет Паликота испунио је предизборно обећање и поднео предлог измена закона о дрогама да се, као и у суседној Чешкој, прецизно наведе која количина дроге ће се сматрати да је за личну употребу и предствљати само прекршај, а не опасност да неко може отићи у затвор због једног дзоинта.

Пошто су Паликот и његови посланици недељама најављивали да ће приликом предлагања измена закона у Сејм позвати активисте покрета Слободна конопља и пушити с њима марихуану пред новинарима, председавајућа Сејма Ева Копач је против њих поднела пријаву тужилаштву.

Копачева је такође наредила обезбеђењу Доњег дома парламента да искористи постојеће прописе и не пусти никога ко би могао да унесе дрогу у парламент.

Пред мноштвом новинара које је сазвао, Паликот на крају није извукао марихуану смотану у цигарету, већ кадионицу у којој је било лишће марихуане да, како је казао, скине чини с „уклете“ просторије у којој су до сада били клубови партије које су испале из Сејма.

Шефици Сејма Паликот је поручио да уместо да сазива обезбеђење радије сама почне да пуши марихуану.

Извор[уреди]