Пољопривредници протестују у панчевачкој луци

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

28. август 2013.
Војводина/ Србија (Beta) - Полиција не дозвољава пољопривредницима из Панчева, Алибунара и Вршца да пољопривредном механизацијом дођу у Београд и они протест настављају у луци Дунав, изјавио је председник Организационог одбора протеста Зоран Сефкеринац.

Лука Дунав
Слика: Laslovarga.

Полиција не дозвољава пољопривредницима из Панчева, Алибунара и Вршца да пољопривредном механизацијом дођу у Београд и они протест настављају у луци Дунав, изјавио је председник Организационог одбора протеста Зоран Сефкеринац.

Он је агенцији Бета казао да ће паори који су у среду преподне са неколико стотина трактора кренули ка Панчеву и Београду да искажу своје незадовољство откупним ценама пољопривредних производа, блокирати предузеће „Гранекспорт“ у луци Дунав у Панчеву, све док њихови захтеви не буду испуњени.

„Један део трактора оставићемо у зауставној траци, да не би ометали саобраћај, а осталима ћемо блокирати силосе компаније „Гранекспорт“ због ниских откупних цена пољопривредних производа, пре свега сунцокрета. Не одустајемо све док наши захтеви небуду испуњени“, казао је Сефкеринац.

Полиција је у среду нешто после 10 часова на сва четири улаза у Панчево зауставила колону незадовољних пољопривредника, који су кренули са око 150 трактора у протестну вожњу ка Панчеву и Београду. Саобраћај на делу медјународног пута ка Вршцу и Румунији одвијао се отежано, али је нормализован.

Сефкеринац је раније изјавио да пољопривредници не желе да блокирају путеве, већ само да своје захтеве и предлоге за решење проблема хоће да предају премијеру Ивици Дачићу и потпредседнику Владе Србије Александру Вучићу, од којих очекују да их приме на разговар.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg