Пређи на садржај

Познати новинар поклонио своју пензију најсиромашнијима

Извор: Викиновости

2. мај 2013.
Праг/ Чешка (Beta) - Популарни чешки TV новинар и публициста Јозеф Клима одлучио је да поклони своју пензију неколицини најсиромашнијих пензионера у Чешкој, а позвао је и остале славне и богате пензионере да учине исто.

Клима је недавно добио престижну годишњу TV награду Ти Ти за новинаре, водитеље и емисије свих телевизија, и то у катеогорији истраживачког новинарства. Он је добио и награду гледалаца за најпопуларније TV лице, а иницијативи да поклони своју пензију придружио му се и деценијама најпопуларнији чешки певач Карел Гот.

Идеју је прихватио и познати чешки филмски и позоришни режисер Јиржи Менцал.

„Ја сам активни пензионер, пензија ми још није потребна и зато своју желим да поклоним за десет најсиромашнијих пензионера код нас. И, наравно, позивам и друге активне пензионере, рецимо Карела Гота, да учине исто“, казао је 62-годишњи Клима, који је стекао услове за пензију.

Клима је објаснио да је годинама, правећи репортаже, уочио да се за разне заједнице и групе у друштву ипак нешто чини, али не и за оне који имају минималне пензије.

„Много ствари се раде за бескућнике или особе са инвалидитетом, али нико не ради ништа за обичне пензионере, од којих неки живе са само 120 евра месечно. Желим да то променим“, казао је Клима.

Извор[уреди]