Подигнута оптужница против седам особа због Азотаре

Извор: Викиновости

10. децембар 2014.
Војводина/ Србија (Beta) - Тужилаштво за организовани криминал саопштило је у среду да је подигло оптужницу против седам особа осумњичених да су продајом дђубрива у панчевачкој „Азотари“ оштетили буџет за 55 милиона динара.

У саопштењу тужилац Миљко Радисављевић навео је да је Тужилаштво завршило истрагу и подигло оптужницу против седам окривљених због уговарања и продаје регресираних и нерегресираних минералних ђубрива у „Азотари“ од 2009. до 2012. године привредним друштвима из Новог Сада, Београда, Земуна, Сомбора и Панчева.

Оптужница је подигнута против председника Управног одбора Ветаринарског завода Драгана Ђурића, директора „Актера“ Тихомира Тришића, власника и овлашћеног лица фирме „Сташа“ Милана Дивљака, бившег председника Управног одбора „Азотари“ Радосава Вујачића, заменика генералног директора „Азотари“ Михајла Грујића, власника и одговорних лица сомборских пивредних друштава „1. октобар“ и „Градска пекара“ Бранка и Гордане Мијић.

Против њих је подигнута оптужница „због постојања оправдане сумње да су извршили продужено кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица из члана 234 КЗ, којим је причињена штета за буџет у износу већем од 55.000.000 динара“, пише у саопштењу.

Извор[уреди]