Оставке тројице високих званичника

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


4. август 2011.
Токио-  (Beta-AFP) - Јапан ће сменити тројицу високих званичника из области енергетике због њихове неспособности да се носе с нуклеарном кризом у Фукушими што је изазвало неповерење јавности према нуклеарној енергији, саопштила је у четвртак влада.

Министар економије, трговине и индустрије Банри Каједа рекао је новинарима да ће спровести измене у свом кабинету у чијој је надлежности развој и руковођење нуклеарном индустријом.

Он је потврдио информације објављене раније у медијима, да се најављене смене у министарству односе на његовог заменика, затим генералног директора Агенције за енергетику и природне ресурсе, као и на шефа Агенције за нуклеарну безбедност.

„Разговарамо о тим променама у последњих месец дана“, рекао је Каједа. Додао је да ће званично саопштење о сменама у министарству бити објављено током дана.

Јапан је 11. марта био погођен катастрофалним земљотресом и огромним цунамијем који су поред осталог, изазвали огромне штете на нуклеарној електрани Фукушима. Поменути званичници чија се смена најављује, оптужени су да су између осталог, манипулисали јавним мњењем.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg