Новак на Јанка у полуфиналу Роџерса

Извор: Викиновости


11. август 2012.
Торонто/ Канада (ОП) - Новак Ђоковић је до полуфинала стигао након победе над немачким ветераном Томијем Хасом. Србин је после велике борбе славио у три сета, 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Новак Ђ. и Јанко Т.
Слика: Bombona8.

Новак је лако добио први сет, 6:3 а проблеми су кренули у другом. Брзо је Ђоковић остао без свог сервиса, до краја сета је трежио прилику да врати брејк. Код 4:2 за Хаса није искористио три брејк лопте, имао је шансу и на 5:3, али није успео да се врати у сет.

У трећем сету ствари су дошле на своје место, контролисао је Новак ситуацију на терену, на време направио брејк и обезбедио пласман у полуфинале.

Меч против Хаса је био други Новаков меч у истом дану за мање од осам сати и то све због кише која је направила проблем организаторима, а и Новаку и осталим тенисерима, прекунула многе мечеве и претила да одужи такмичење.

Јанко Типсаревић је имао лакши задатак од Новака. Шпанац Гранољерс је био лак плен за деветог тенисера света, јанко је рутински привео меч крају 2:0 (6:4, 6.4).

Биће ово осми дуел Новака Ђоковића и Јанка Типсаревића, Ђоковић је био успешнији у пет мечева, али последњу победу у међусобном окршају славио је Типсаревић, било је то ове године, на турниру у Мадриду.

У другом полуфиналном мечу играће Американац Џон Изнер и Француз Ришар Гаске.

Извор[уреди]

Викиновости
Викиновости
Овај чланак садржи новинарство из прве руке написано од стране уредника Викиновости. Погледај страницу за разговор за више детаља.
Новинар Викиновости Лале