Пређи на садржај

Неприхватљиво то што се догодило са Шешељем

Извор: Викиновости


11. јануар 2012.
Хаг-  (Beta) - Председник Националног савета за сарадњу с Хашким трибуналом Расим Љајић изјавио је у среду да је представницима Хашког трибунала указао да је неприхватљиво да оптужени Војислав Шешељ буде пребачен у болницу ван притворске јединице, а да о томе не буду обавештене српске власти.

„Указали смо на чињеницу која је неприхватљива да у петак Војислав Шешељ буде пребачен у болницу у Лајдену, дакле ван притворске јединице у Шевенингену, а да о томе није обавештена нити наша амбасада у Хагу нити канцеларија Националног савета“, рекао је Љајић.

Он је још рекао да је желео да посети Војислава Шешеља.

„Добио сам сагласност и Трибунала и холандских власти, али сам Шешељ није хтео да прихвати ту посету. Та одлука није личне природе, није уперена према мени, већ је то његово принципијелно становиште да од доласка у Хаг не разговара с представницима власти, односно владе Србије“, рекао је Љајић у изјави за агенцију Бета.

Љајић је рекао да су у разговорима у Хагу сви званичници Трибунала од председника суда Теодора Мерона до главног тужиоца Сержа Брамерца сарадњу Београда и Хашког трибунала „оценили највећом могућом оценом“.

Љајић је додао да су представници Трибунала рекли да је Шешељево здравствено стање стабилно, али да ће после завршених испитивања бити јасније да ли ће бити потребна нека интервенција или не.

Извор[уреди]