Нападнуте сиријске амбасаде широм света

Извор: Викиновости


5. фебруар 2012.
Канбера-  (Beta-AFP) - Сиријске амбасаде у Аустралији и у неколико европских држава, Египту, Кувајту и Либији нападануте су пошсто је саопштено да је у Хомсу убијено више од 200 цивила, направљена је већа материјална штета, али повређених није било, саопштили су у недељу званичници.

Сиријске амбасаде у свету
Слика: Aquintero82.

До напада на сиријске амбасаде широм света дошло је пошто је опозиција у Сирији саопштила да је режим у ноћи између петка и суботе бомбардовао упориште побуне, град Хомс, и да је тада погинуло више од 200 цивила.

Званични Дамаск је то демантовао и одговорност за убиства приписао „терористичким групама“.

Аустралијска полиција је саопштила да је група људи у суботу увече упала у амбасаду Сирије у Канбери, и направила велику материјалну штету.

Отправник послова сиријске амбасаде у Канбери, Џавдат Али је агенцији Асошиејтед прес казао да је група од 50 људи упала у амбасаду, уништила намештај и украла компјутере. Према његовим речима, у амбасади је за време напада било двоје запослених, али они нису били нападнути.

У Лондону је у суботу ухапшено 12 особа када је група људи упала у сиријску амбасаду. Слично се догодило и у Атини после чега је полиција привела 13 људи.

Извор[уреди]