Пређи на садржај

Кастро ограничава мандате функционера

Извор: Викиновости


Раул Кастро

17. април 2011.
Хавана/ Куба (Beta) - Први пут од када је његов брат дошао на власт пре пола века, Раул Кастро је на Конгресу Комунистичке странке предложио ограничења мандата за лидере Кубе, признајући да су неке грешке оставиле земљу без наследника и обећавајући да ће подмладити политичку структуру.

Предлог о ограниченом мандату који је изнесен на кључном састанку Комунистичке партије учиниће готово немогућим понављање династије Кастро која је управљала Кубом од револуције 1959. године.

Ипак, то неће много утицати на будућност самог 78-годишњег Раула Кастра који је преузео управљање земљом од свог брата Фидела 2008. године, јер он неће бити ничим ограничен у свом мандату најмање до 2018. године у зависности од конкретног текста будућег закона.

Кастро је обећао да ће покренути „систематско подмлађивање“, владе. Он је рекао да политичари и други важни званичници треба да буду ограничени на два мандата од пет година укључујући и тренутног председника Државног савета и његове министре, рекао је Кастро мислећи на себе и своју владу.

Извор[уреди]