Пређи на садржај

САД одобриле саобраћај трајектом са Кубом

Извор: Викиновости
Трајект
Слика: Cliff.

6. мај 2015.
Куба/ Флорида (Beta) - Америчка администрација одобрила је саобраћање трајеката између САД и Кубе, први пут после неколико деценија, отварајући могућност нове трасе за стотине хиљада људи и размену добара од неколико стотина милиона долара између Флориде и Хаване годишње.

Баја Фериз, која руководи једном саобраћајном компанијом Мексику, навела је да је јуче добила дозволу од администрације САД, а адвокат компаније рекао је да верује да су одобрени захтеви и других превозника.

Медији у Флориди преносе да су дозволе за саобраћај добили и Хавана фери партнерс из Форт Лодердејла, Јунајтед карибијан кајнс Флорида у Орланду и Ерлајн брокерс из Мајамија.

Баја Фериз треба тек да добије дозволу од кубанске стране, али у тој компанији наводе и да се надају да ће нови превоз трајектом омогућити раст у размени између две земље.

Кубанска влада још се није огласила поводом ове вести, и за сада није познато да ли ће дозволити нови канал за промет добара и људи између те две земље.

Број путовања из САД у Кубу у порасту је од како су две земље покренуле нову фазу у односима и најавиле јачање веза, а у Конгресу поједине групе инсистирају да се дозволи туризам са Кубом, тренутно забрањен законом.

Извор[уреди]