Николић у Хавани уручио орден Фиделу Кастру

Извор: Викиновости

21. мај 2015.
Хавана-  (Beta) - Председник Србије Томислав Николић на крају посете Куби уручио је лидеру кубанске револуције Фиделу Кастру Орден Републике Србије на ленти, са којим га је одликовао „за истакнуте заслуге у развијању и учвршћивању пријатељских односа и сарадње између Србије и Кубе“.

Како су пренели кубански медији, Николић је изразио задовољство због сусрета са Фиделом Кастром. „Испунио ми се сан, видео сам команданта Фидела“, рекао је додајући да му је кубански лидер обећао да орден „више неће скидати“.

Посету Куби Николић је оценио као „фантастичну“ рекавши да је „видео народ који, као и српски, зна да цени слободу“.

Председник Србије у Хавани се састао са председником Кубе Раулом Кастром који му је уручио орден "Хосе Марти", највише кубанско одликовање које се додељује за допринос светском миру, образовању, култури и науци, пренели су кубански медији.

Николић је у Хавани посетио и Центар за молекуларну имунологију, као и Центар за генетски инжењеринг и биотехнологију БиоКуба Фарма. Он је најавио да ће након договора са председником Кубе Раулом Кастром у области здравства и фармацеутске индустрије стручни тимови две владе договорити облике сарадње у најкраћем могућем року.

Извор[уреди]