Због миграната појачана контрола границе између Србије и Мађарске

Извор: Викивести
Иди на навигацију Иди на претрагу
Остале вести из Мађарске

...више вести овде

Позиција Мађарске

Мапа показује позицију Мађарске на мапи света

Да би сте прочитали, уредили или написали неку вест из Мађарске посетите простор намењен овим вестима

Flag of Hungary.svg

Остале вести из Србије
Локација Србије

Мапа показује позицију Србије у свету и Европи.

Да би сте прочитали, уредили или написали неку вест из Србије посетите простор намењен овим вестима
Србија


Грб Жандармерије Србије
Слика: MUP Srbije.

9. фебруар 2015.
Немачка/ Аустрија (Beta-AFP) - Директори полиција Мађарске, Аустрије, Немачке договорили су се у понедељак у Београду са министром унутрашњих послова Србије Небојшом Стефановићем да појачају сарадњу и контролу граница да би сузбили илегалну миграцију.

Стефановић је новинарима казао да је на састанку договорено да се повећа број припадника граничне полиције дуж границе Србије и Мађарске, и да се у контролу укључе и Жандармерија и полиција опште надлежности.

Он је рекао да је договорено и да на прелазе дођу стручњаци из Немачке како би помогли у препознавању лажних докумената, пошто је уочено да неки од миграната имају фалсификована документа.

„Појачаћемо учешће криминалистичких полиција у откривању кријумчара“, рекао је Стефановић и додао да је прошле године српска полиција открила 4 криминалне групе са више од 40 припадника.

Стефановић је поручио грађанима са Косова који желе да емигрирају у Немачку, да добро размисле пре но што се упутства „у такву врсту авантуре“ јер је број прихваћених захтева за азил мањи од један одсто поднетих.

„Они не треба да напуштају своје куће у нади да ће тамо наћи посао, јер ће само повећати хуманитарну катастрофу у Европи“, рекао је Стефановић.

Исту поруку имао је и директор Немачке полиције Дитер Роман који је рекао да његова земља одбија 99 одсто захетва за азил. „Немојте продавати све што имате да бисте тај новац дали кријумчарима јер је ваш пут преко Србије, Мађарске и Аустрије до Немачке крајње неизвестан“, упозорио је Роман.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg


Википутовања Вики речник Вики књиге Вики цитати Вики изворник Вики врсте Википедија Вики остава Мета Вики
Википутовања Вики речник Викикњиге Викицитати Викиизворник Викиврсте Википедија Викиостава Мета Вики