Пређи на садржај

Завршна изложба „Вики воли Земљу“ у Панчеву

Извор: Викиновости

7. октобар 2014.
Панчево/ Србија (Викимедија Србије) - Завршна изложба „Вики воли Земљу“ ће се отворити у галерији Градске библиотеке у Панчеву, 7. октобра у 18 часова. "Вики воли Земљу" је фото конкурс који је од 15. јуна до 15. јула сакупио око 900 фотографија. Чланови жирија Горан Секулић, Милорад Кличковић и Дејан Вукићевић из Завода за заштиту природе Србије одабрали су 20 фотографија, од којих су три заузеле прво, друго и треће место и освојиле вредне награде. Након три успешне изложбе иза себе, организоване у Београду, Нишу и Краљеву, Викимедија наставља да промовише слободно знање и подиже свест о значају доступности слободног садржаја на интернету.

Изложба се отвара 7. октобра у 18 часова и трајаће пет дана.

Викимедија Србије успешно завршава пројекат "Вики воли Земљу". Још једном ће окупити љубитеље фотографија и слободне културе. Такмичење је трајало месец дана а инспирисано је фото конкурсом сличног концепта "Вики воли Споменике", који је организован по трећи пут и сакупио више од 2500 фотографија непокретних културних добара. Од 15. јуна до 15. јула прикупљено је близу 900 фотографија које је послало 40 учесника.

Вики Воли Земљу је глобално фото такмичење које се ове године по први пут организовало у Србији. Циљ конкурса је подстицање учесника да својим доприносом обогате мултимедијалну базу природних добара Србије, којих у нашој земљи има преко 450 заведених. Све фотографије се објављују на Викимедијиној мултимедијалној остави (Wikimedia Commons) и доступне су под Creative Commons лиценцом. Такмичење је организовала Викимедија Србије у сарадњи са Заводом за заштиту природе.

Викимедија Србије је невладино, нестраначко и непрофитно удружење, чији су циљеви промоција и подржавање стварања, сакупљања и умножавања слободног садржаја на српском језику искључиво на непрофитан начин, као и идеје да сви људи имају једнак приступ знању и образовању.

Фотографије са досадашњих изложби можете погледати овде.

Извор[уреди]


  • Са сајта Викимедије Србије: Саопштење за јавност/“Вики воли Земљу“ стигао и до Краљева , ауторка: Ивана Маџаревић
  • Напомена о ауторским правима: WLE Serbia logo.svg, аутора Ivan25 под cc-by-sa-3.0 лиценцом са Викимедијине мултимедијалне оставе, аутор фотографија у галерији Mickey Mystique, фотографије су под cc-by-sa-3.0, са Викимедијине мултимедијалне оставе.