Пређи на садржај

Вода у Панчеву није за пиће

Извор: Викиновости
Пескана у Панчеву
Слика: Laslovarga.

5. јун 2015.
Војводина/ Србија (Beta) - Вода у Панчеву није за пиће и припремање хране због појаве хемијског једињења трихалометан, саопштио је градоначелник Павле Раданов.

Он је додао да ће у току ноћи бити распоређено петак цистерни са чистом водом у граду и селима која су прикључена на градски водовод, а до сутра се очекује да стигне још цистерни.

„Трихалометани су хемијско једињење које не може изазвати никакве акутне проблеме код грађана, али би његово дуже уношење у организам могло да доведе до штетних последица. Ово упозорење дато је превентивно“, изјавила је директорка Завода за јавно здравље Панчево Мица Сарић Танасковић.

Додала је да је присуство трихалометана у води примећено у данашњим анализама чији резултати су стигли око 14 часова.

Директорка Завода није могла да каже шта је извор најновијег загађења воде, али је додала да би до појаве ових материја могао да доведе неки поремећај у квалитет воде на извориштима.

МУП је упутио цистерне са пијаћом водом које ће вечерас стићи Штабу за ванредне ситуације Града Панчева, а након завршетка техничке процедуре, у наредних неколико сати биће доступни грађанима.

Грађани ће водом из цистерни моћи да се снабдеју у центру града испред Скупштине општине Панчево, код Месних заједница „Стрелиште“, „Младост“ и „Котеж“, додаје се у саопштењу.

Извор[уреди]