Пређи на садржај

Викимедија Србије организује 4. Регионалну конференцију

Извор: Викиновости

4. јун 2010.
Београд / Србија - Викимедија Србије позива све заинтересоване да присуствују четвртој конференцији регионалног карактера која ће се одржати 5. и 6. јуна у Дому Омладине.

Београд ће по четврти пут угостити госте из Србије и иностранства који ће два дана разговарати о слободном знању, о улози и будућности Википедије и њених братских пројеката.

Првог дана на свечаном отварању у 14 часова, домаћини ће вас упознати са Викимедијом и њеним пројектима уопштено, посебно место добиће пројекти на српском језику и Викимедијина заједница у Србији као једна од првих регионалних (Викимедијиних) заједница у свету. О плановима Викимедије и њеној будућности говориће више предавача из региона и Европе.

Након уводног предавања, разговараће се о Википедијама на језицима присутних гостију, њиховим сличностима, разликама и будућој сарадњи. Једна од тема биће и техничке иновације Википедије у циљу побољшања квалитета садржаја. Иако је било најављено предавање француског картографа Графичког атељеа Википедије на француском, његово предавање изненада је отказано у последњем тренутку. Уместо њега слушаћемо говор Павлета Ћосића, нашег лингвистичара и писца.

Конференцију у недељу отвориће Воја Антонић, наш публициста и проналазач, који ће одржати предавање о Креманском (не)пророчанству, његовом настанку и развоју, али и о начину на који треба писати о овим темама на Википедији. Један од оснивача Википедијине заједнице у Србији Милош Ранчић говориће на тему цензуре садржаја, док ће Филип Маљковић, један од стјуарда Википедије причато о правима, дужностима и улози стјуарда тј. људи који администрирају пројекте на којима још не постоје локални администратори.

Завршно предавање предвиђено је за 17:10 где ће бити речи о досадашњем раду, као и о будућности Википедије и Викимедијиних пројеката уопште.

Викиновости
Викиновости
Овај чланак садржи новинарство из прве руке написано од стране уредника Викиновости. Погледај страницу за разговор за више детаља.
Новинар Викиновости MikyM