Zvezdan Terzić negira krivicu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


17. јануар 2011.

Beograd / Srbija, (Beta) - Bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić negirao je u ponedeljak pred Višim sudom u Beogradu krivicu za zloupotrebe u transferima fudbalera i naveo da je od 1997. godine do 2005. godine kao direktor OFK Beograda radio isključivo u interesu kluba koji je unapredio, a ne oštetio.

Tužilaštvo se na suđenju saglasilo sa predlogom odbrane da Terzić bude pušten iz pritvora i da se brani sa slobode uz jemstvo od 200.000 evra, a o tom predlogu naknadno će odlučiti sudsko veće kojim predsedava sudija Danko Laušević.

Terzić je u odbrani naveo da je fudbaler Vanja Grubač 1998. godine prešao u nemački Hamburg (Hamburger Sport-Verein HSV) i da je na zahtev Nemaca koji su hteli da izbegnu plaćanje poreza Grubačeva trogodišnja plata od milion i 100.000 nemačkih maraka prikazana kao obeštećenje OFK Beogradu.

„To je uobičajena praksa u gotovo svim klubovima, jer se nigde u Evropi ne plaća porez na obeštećenje. Meni su Nemci dali dva čeka koje sam unovčio i predao novac Grubaču koji mi je potpisao priznanice da je primio novac i te priznanice postoje u klubu. Tehnologija isplate nije bitna, to je svakako bio Grubačev novac“, rekao je Terzić.

Terzić je dodao da taj novac nije uplaćen na račun OFK Beograda jer bi to transfer učinilo komplikovanijim i dodao da je opštepoznato da je devedesetih godina postojalo veliko nepoverenje u bankarski sistem Srbije.

Suđenje će biti nastavljeno 18. marta. Suđenju su prisustvovali, između ostalih, i fudbaleri Mitar Mrkela, Duško Tošić, Ognjen Koroman i Mihajlo Pjanović.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg