Zorana Arunović: Ne idem iz Srbije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


18. децембар 2010.

Beograd / Srbija, (Beta) - Najbolja sportistkinja Srbije u 2010. godini, članica streljačke reprezentacije Zorana Arunović ne razmišlja o mogućnosti da karijeru nastavi takmičeći se za neku drugu državu, uprkos tome što u rodnoj zemlji trenira pomoću „štapa i kanapa“.

„Zašto da idem negde drugde kada mogu sve da uradim ovde? Volim svoju zemlju. Nije da ne mogu da predjem negde, ali meni je motivacija da budem najbolja i da to uradim u Srbiji“, kazala je Arunovićeva u intervjuu agenciji Beta posle dobijanja priznanja Olimpijskog komiteta Srbije.

Arunovićeva je ove godine osvojila titulu prvaka sveta u gađanju vazdušnim pištoljem i srebro na istom takmičenju u Minhenu u malokalibarskom pištolju. U toj discplini ispunila je i Olimpijsku normu.

Povratak sa Svetskog prvenstva u Minhenu, međutim, ostao je upamćen i posle ispovesti selektora Zorana Stojiljkovića, koji se požalio na uslove u kojima se strelci pripremaju. Na takmičenja idu kombijem, koji često sami plaćaju, kao što čine i sa municijom.

„Uslovi su i dalje teški. I dalje smo na štapu i kanapu, ali ako se ništa nije promenilo posle pet olimpijskih medalja Jasne Šekarić i njenih šest učešća na Olimpijskim igrama ne mogu sad ja da očekujem da se nešto promeni posle naših sedam medalja na Svetskom ili četiri na Evropskom prvenstvu“, kazala je Arunovićeva.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg