Zbog korupcije uhapšeno više nego za pet godina

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


Ivica Dačić

2. септембар 2010.

Beograd / Srbija (Beta) Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u četvrtak u Beču da je u Srbiji prošle godine uhapšeno više ljudi zbog korupcije nego u poslednjih pet godina, a da je za 18 meseci primene Zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine oduzeta imovina vredna više od 200 miliona evra.

Na konferenciji pod nazivom „Od vizije do realnosti: Novi, holistički pristup borbi protiv korupcije“, Dačić je rekao da korupcija i kriminal razaraju tkivo svake države i društva i da zato borba protiv tih pojava treba da bude prioritet svake vlade, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Nema uspešne borbe protiv kriminala i korupcije bez međunarodne saradnje policije, tužilaštva, sudova i nevladinih tela za borbu protiv korupcije“, rekao je Dačić i dodao da je policijska saradnja na Zapadnom Balkanu veoma dobra i za nekoliko koraka ispred političke saradnje zemalja u regionu.

On je dodao da je jedan od pet prioriteta na kojima je formirana Vlada Srbije borba protiv kriminla i korupcije i da su stvorene sve pravne i zakonodavne pretpostavke za uspešnu borbu protiv korupcije.

Na skupu u Beču u četvrtak je osnovana Međunarodna akademija za borbu protiv korupcije, u prisustvu generalnog sekretara UN Ban Ki Muna i ministara iz više od 30 zemalja sveta. Osnivački dokument je potpisalo 35 zemalja, uključujući Srbiju.


Извор[уреди]