Završena načelna rasprava o izboru sudija

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

30. јун 2010.

Skupština Srbije

Beograd / Srbija (Beta) Skupština Srbije završila je u sredu razmatranje predloga kandidata za izbor sudije Ustavnog suda koje je predložio predsednik Republike Boris Tadić, a rad će nastaviti u četvrtak raspravom o amandmanima na Predlog zakona o podsticanju građevinske industrije u uslovima ekonomske krize.

Tokom rasprave o kandidatima za Ustavni sud, poslanici opozicije kritikovali su način na koji je obrazložena njihova kandidatura i osporili njihovu stručnost za obavljanje tog posla.

Šef poslaničkog kluba LDP-a Čedomir Jovanović rekao je da poslanici Skupštine Srbije ne bi trebalo da glasaju za predložene kandidate, jer nemaju dovoljno podataka o njima. Poslanik Srpske radikalne stranke Zoran Krasić osporio je oba predložena kandidata i njihove radne i profesionalne biografije.

Predsednik Srbije Boris Tadić predložio je Skupštini Srbije dva kandidata za sudije Ustavnog suda od kojih jedan treba da bude izabran umesto Stanke Milanović koja je prošlog decembra razrešena na lični zahtev. Tadić je parlamentu predložio dkao kandidate sudiju Višeg suda u Novom Sadu Sabahudina Tahirovića i pomoćnika generalnog direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Envera Nikšića.


Извор[уреди]