Vlada pomaže organizaciju EP sa 15 miliona dinara

Извор: Викиновости


4. мај 2011.
Србија -  (Beta) - Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković rekla je u sredu da će Vlada Srbije organizaciju ovogodišnjeg Evropskog prvenstva za odbojkašice pomoći sa 15 miliona dinara.

Evropsko prvenstvo za odbojkašice, od 23. septembra do 2. oktobra ove godine, organizovaće zajedno Srbija i Italija. Utakmice će se igrati u četiri grada - Beogradu, Zrenjaninu, Monci i Busto Arsiciju. Finalna utakmica odigraće se u beogradskoj hali Pionir.

Na konferenciji za novinare u Skupštini grada Samardžić Markovićeva istakla je prijateljske odnose Odbojkaških saveza Srbije i Italije i dodala da je organizacija EP značajna za Srbiju zbog razvoja sporta.

„Pokazalo se da je odbojka izuzetno popularna u Srbiji, prema istraživanjima, to je najpopularnija vanškolska aktivnost dece. Sport su rezultati i takmičenja, ali u saradnji sa Vladom Italije ćemo pokazati da sport ima ne samo kulturnu već i razvojnu spoljnopolitičku dimenziju“, rekla je ona.

Organizatori su danas predstavili logo i maskotu Evropskog prvenstva. Maskota je bubamara, za čije ime će konkurs biti otvoren, dok je logo odbojkaška lopta na kojoj su zastave Srbije i Italije, ali i otisak usana.

Извор[уреди]