Пређи на садржај

Vlada će obezbediti poseban program za Jastrebac

Извор: Викиновости

23. април 2010.

Niš / Srbija (Beta) Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić predložio je u petak da vlada donese poseban program za popust pri kupovini pumpi koje proizvodi preduzeće Jastrebac u Nišu, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

„Mi smo danas predložili i nadam se da će i sindikat i poslovodstvo prihvatiti ideju da Vlada Srbije na narednoj sednici obezbedi jedan poseban program koji bi dao popust za kupovinu domaćih pumpi koje proizvodi Jastrebac“, rekao je Dinkcih prilikom obilaska preduzeća.

On je naveo da su glavni kupci proizvoda ovog preduzeća EPS i hidroelektrana Đerdap i da postoji velika tražnja i za delovima za pumpe. „Prema informacijama koje smo danas ovde dobili, naša javna preduzeća bi mogla da obezbede posao za Jastrebac u vrednosti od 250 miliona dinara i to bi omogućilo da poslovodstvo fabrike isplati pet zaostalih zarada radnicima Jastrebca“, izjavio je Dinkić.

Preduzeće Jastrebac iz Niša nalazi se u većinskom vlasništvu kompanije UM-63 Skyservice iz Rusije, a radnici tog preduzeća zbog kašnjenja u isplati zarada su u štrajku od 31. marta.


Извор[уреди]